Completare... "Despre iubire"

Couple in love

Nu stiu de ce, dar ma simt obligat sa o completez pe Florina desi nu e imperios necesar. Pot sa spun ca da, ea are dreptate in foarte mare masura. Vorbind de iubire ca un "sentiment atat de abstract si atat de practic in acelasi timp", sustin ca fiecare il traieste in felul lui indiferent de "interes". Personal pot sa spun ca in relatia in care sunt angajat, este conform spuselor Florinei, adica iubesc pentru că "imi completeaza viața pe un plan sau altul". Completarea de-aici vine: faptul ca iubirea mea, cat si a ei, este motivata in primul rand de cate un interes personal de fiecare parte, nu inseamna ca ne transforma in niste falsuri.

Traim aceasta iubire cu responsabilitate, si maturitate, ceea ce o face atat de reala incat de prea multe ori confundam interesul cu "adevarata" iubire ceea ce nu inseamna neaparat ca este gresit.

Consider ca exista doua tipuri de iubire si pot spune ca le-am trait pe-amandoua: cea pe care o viseaza toti, cea adolescentina, in care nimic din ceea ce este in jur nu mai este important atata timp cat nu este implicat/a el/ea, si cea de care a vorbit in mare masura Florina, adica cea de interes. Le consider egale pe-amandoua, atata timp cat este intradevar vorba de iubire. Nu are importanta care e motivul sau interesul iubirii atata timp cat sti ca indiferent de ce se intampla, persoana cu care o traiesti, va fi intotdeauna langa tine.

Stiu; suna ciudat sa crezi ca atunci cand iubesti pentru un anumit motiv, este vorba intr-adevar vorba de iubire. Si totutsi... de ce iubim pe cineva? Pentru ca e frumoasa, calda, romantica, sexy, perversa, bogata sau simpla. Oricum am pune problema, e vorba tot de motiv sau inters.

Trebuie totusi sa ne gandim: daca pentru motivele pe care le avem, suntem dispusi sa oferim intr-adevar totul, fara a cere mai mult decat ne poate oferii persoana de laga noi. Trebuie sa ne bucuram de fiecare zambet al lui/ei si nu al altor persoane care iti pot oferii "placerea" pentru o noapte pentru ca motivele iubirii noastre, le primim pentru tot restul vietii.

Nu sunt de-acord totusi cu una din frazele autoarei scrierii initiale, cum ca "Persoana de lângă noi nu e vinovată de faptul că nu mai reprezintă idealul nostru, la fel cum nici noi nu suntem vinovați dacă nivelul așteptărilor sale s-a schimbat." E absurd! Atata timp cat tu nu esti sigur ca poti oferi ceea ce ai si ca nu te poti multumi cu ceea ce ti se da, tot restul vietii, RENUNTA. Nu spune vorbe mari precum, "o sa fiu langa tine tot restul vietii" sau 'nu o sa te insel niciodata" doar pentru a pastra o persoana langa tine. Pentru ca tot ce vei primi in schimb, nu va fi decat ceea ce oferi. Intr-un fel sau altul vei trai toate minciunile pe care le-a oferit.

Sfatul meu, si cred ca si al Florinei, indiferent de motiv, de interes, de sentimente, atunci cand spui ca iubesti nu minti. E foarte usor sa facem rau, dar in acelasi timp e atat de bine sa ne bucuram de iubirea pe care o are celalalt de oferit...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu